University of Essex

Universitatea din Essex este una din principalele instituţii academice din Anglia. A fost înfiinţată în anul 1964, când şi-a deschis porţile pentru doar 122 studenţi din Wivenhoe Park, Colchester. Astăzi, universitatea a crescut nu numai ca dimensiune, ci şi ca popularitate, graţie studiilor de calitate şi activităţii de cercetare ştiinţifică. În prezent, peste 11 000 de studenti din aproximativ 140 de state studiază în cele trei campusuri ale universitătii din sudul Angliei, devenind universitatea britanică cu cea mai mare orientare internaţională. Specializările sunt grupate în patru facultăţi: Ştiinţe umaniste, Ştiinţe sociale, Ştiinţă şi Ingineri, Drept şi Management. Studenţii universităţii învaţă într-unul din cele trei campusuri:

Colchester - Este cel mai mare campus, se află in Wivenhoe Park şi ocupă 200 acri de suprafaţă înverzită. Aici a fost deschis în 2010 un centru de fitness nou, numit Enolve.

Southend - Este cel mai nou campus, deschis in 2007. Este situat în inima Southend-on-Sea, în sudul oraşului Essex.

Loughton (East 15) - În anul 2000, când Şcoala de Actorie "East 15" s-a alăturat universităţii, a fost deschis acest campus in Loughton, de unde există legăură directă cu capitala.

În 2009, Universitatea din Essex a obţinut locul întâi la studiul naţional privind calitatea vieţii în campusurile sale. Pentru studiu au fost chestionaţi peste 11 000 de studenţi din 80 de universităţi.Sistemul de învățământ: University education
Web adresa: www.essex.ac.uk/