Burse de studii pentru licee in strainatate
12 Ianuarie 2024
BURSE DE STUDII IN STRAINATATE
Majoritatea scolilor independente ofera burse candidatilor cu aptitudini speciale, in functie de bugetul stabilit anual de catre institutie. Bursele reduc partial costurile de scolarizare, se ofera de obicei pentru un ciclu de studiu (de ex. GCSE, A-levels/ IB), procentele difera de la o institutie la alta si depind de rezultatele candidatului la probele de admitere.

Bursele pot fi academice, sportive sau artistice (arte plastice, muzica, teatru etc.) si se acorda elevilor care dau dovada de performante deosebite intr-una dintre aceste arii.

Daca esti interesat de o astfel de bursa, adreseaza-te consultantilor educationali IntegralEdu pentru a afla care sunt etapele de pregatire pentru obtinerea acesteia.

Mai jos, o selectie a burselor disponibile pentru anul academic 2024-2025:
 
 
St Bees School
Saint Bees (Cumbria), Marea Britanie
Scoala St Bees are peste 430 de ani de existenta, fiind una dintre cele mai vechi scoli din Anglia – reabilitata recent, noua St Bees isi trage traditiile din aceste radacini. Situata la marginea parcului national Lake District din patrimoniul mondial UNESCO, St Bees pregateste elevi cu varste intre 11 si 18 ani. Programele disponibile elevilor internationali sunt: GCSE (curs de 2 ani si curs de 1 an) si A- levels. Prin Global Awarness Programme, fiecare elev invata abilitati esentiale de viata care il vor ajuta sa isi dezvolte increderea si abilitatile de lucru in echipa. Scoala are un concept unic de fuziune a rigorii academice a unui curriculum britanic cu trasaturi precum munca in echipa si leadership skills, alaturi de trasaturi de caracter occidentale, cum ar fi munca, profunzimea si determinarea.

Burse disponibile: Scoala pune la dispozitie o bursa academica ce poate contribui cu o reducere a taxei anuale de pana la 40%. 
 
 
Kings Colleges
Londra/ Bournemouth/ Oxford/ Brighton, Marea Britanie
Kings Colleges sunt unul din principalele grupuri de colegii internationale din Marea Britanie care ofera programe specializate pentru integrarea cu succes in sistemul de invatamant britanic si pentru inscrierea la universitati britanice de elita. Colegiile sale au fost premiate an de an de catre guvernul Marii Britanii si de reprezentantii sistemului educational britanic, pentru succes in intreaga activitate desfasurata. 
 
Burse disponibile: pana la 50% reducere din taxele de scolarizare.
 
 
Oxford International College
Brighton, Marea Britanie
Bazându-se pe modelul de succes al OIC Oxford, unul dintre colegiile de top din Marea Britanie, abordarea lor strategică pregătește fiecare elev pentru calea aleasă, prin mentorat personal, monitorizare academică riguroasă și un program extracurricular elaborat, care sprijină copilul dumneavoastră în construirea unui profil impresionant de realizări și abilități.
 
Elevii noștri vor beneficia enorm de faptul că fac parte dintr-o comunitate internațională - nu doar prin împărtășirea vieții și a învățăturii lor cu colegi din întreaga lume, ci și printr-o abordare a educației care valorifică puncte de vedere multiple și evidențiază cele mai bune abordări educaționale pe care le are de oferit lumea.
 

Burse disponibile: acopera pana la 25% din taxa de scolarizare. Pe langa testul de limba engleza, testul de abilitati cognitive si interviul academic, candidatii sustin teste la toate materiile pe care urmeaza sa le studieze la A-levels.
 
 
 
 
Saint Clare's
Oxford, Marea Britanie
Colegiul St. Clare’s din Oxford se bucura de reputatia unei scoli ce ofera un program IB de prim rang si este unul din putinele colegii care organizeaza seminarii pentru instruirea si calificarea profesorilor. Fondat in anul 1953, acesta combina cu succes metoda actuala si progresiva de invatare cu traditiile indelungate, ce fac din Oxford una din capitalele invatamantului mondial.
Scoala este situata in eleganta suburbie Summertown din vestul Oxfordului si se adreseaza elevilor cu varste intre 15 si 19 ani. Programe oferite: Pre-IB, IB, Foundation.

Filosofia scolii este ca fiecare elev trebuie sa se dezvolte ca o individualitate intr-un mediu degajat, stimulandu-se gandirea creativa, imbogatirea conceptiilor despre lume si toleranta in relatiile cu ceilalti. In colegiu, invata elevi de aproximativ 40 de nationalitati. Toti profesorii sunt calificati, experti in domeniul lor de activitate. Colegiul se mandreste cu realizarile impresionante la examenele IB din fiecare an. 
Burse disponibile:  numar limitat de burse care acopera partial sau integral taxele programului International Baccalaureate (ultimii 2 ani de liceu). 
Deadline aplicatii:  26 februarie 2024
 

Rochester Independent College
Rochester, Marea Britanica
Rochester Independent College (RIC) face parte din grupul Dukes Education, accepta elevi in regim de internat pentru programele GCSE si A levels. Scoala doreste sa reprezinte o alternativa a scolii tarditional britanice, orientandu-se catre nevoia de invatare ale elevului tratat ca un tanar adult, promovand gandirea critica, creativitatea si individualitatea. Scoala de tip internat a fost inaugurata in 1984 fiind specializata initial pe programul Sixth Form (A-levels), matematica si stiinte exacte. De atunci, colegiul a fost recunoscut si pentru domeniile: Art, English Literature, Film Studies.

Burse disponibile: bursa de max. 20% reducere din taxele scolare pentru domeniile: matematica si stiinte, stiinte sociale, film & media, creative & performing arts. Scoala acorda si burse sociale (max. 50% din taxele scolare). Bursa in domeniul artelor, Ralph Steadman Art & Design Scholarship este acordata o data la 2 ani prin competitie si poate acoperi integral taxele de scolarizare.
 
 
Kent College
Canterbury, Marea Britanie
Kent College a fost fondat in anul 1885, iar din 1970 functioneaza ca scoala mixta de zi siin  regim de pensiune. Este situat in comitatul Kent si detine doua campusuri, unul pentru scoala primara si altul pentru liceu, aflate la aproximativ o mila unul de celalalt. Scoala primara este situata in apropierea satului pitoresc Harbledown, iar liceul se afla in imprejurimile orasului istoric Canterbury din sud-estul Angliei. Londra este la numai o ora de mers cu trenul, iar portul si tunelul La Mancha la numai 20 de minute de mers cu masina.

Kent College se distinge prin atmosfera prietenoasa si placuta. Parintii sunt in legatura permanenta cu personalul scolii, iar pregatirea solida a consilierilor constituie o garantie pentru progresul fiecarui elev. Sportul, muzica, arta si celelalte activitati extrascolare sunt extrem de populare si ofera multiple posibilitati de exprimare.

Programe disponibile: 2 years GCSE, 1 year GCSE, A levels, IB. 
Burse disponibile: academica, IB, arta, design, teatru, muzica, sport. 
Cuantumul bursei se stabileste de catre scoala in urma testarii specifice in functie de domeniul ales si a interviului.
Bursa max. de 50% reducere din taxa de scolarizare pentru elevii care doresc sa studieze programul International Baccalaureate.
Deadline aplicatii: 1 februarie 2024
 

 
Cardiff Sixth Form College
Cardiff, Marea Britanie
Cardiff Sixth Form College (CSFC) este situat in capitala Tarii Galilor, Cardiff. Colegiul are o reputatie academica excelenta, majoritatea absolventilor fiind acceptati la universitati din Russell Group, inclusiv Oxbridge. Ani de-a randul s-a pozitionat in fruntea clasamentelor din Marea Britanie la rezultatele obtinute la examenele A-Levels. Programele suplimentare si experienta profesionala dobandita prin stagii practice sunt o premisa pentru alegerea informata a profesiei si pentru o cariera de succes. Predarea in clase mici, abordarea individuala si numeroasele activitati extrascolare sunt o garantie pentru parinti in ceea ce priveste investitiile facute. In procesul de invatare, elevii sunt sfatuiti cum sa utilizeze eficient timpul de pregatire.

Burse disponibile: bursa academica pana la 50% din taxa de scolarizare pentru elevii internationali. In vederea admiterii, este necesar testul IELTS, iar pe langa interviul de admitere, se sustin teste la toate cele 4 materii de studiu la A-levels si un test de abilitati cognitive.
 
 
Oxford Sixth Form College
Oxford, Marea Britanie
Oxford Sixth Form College este un colegiu independent care ofera programele educationale GCSE, A-Level si BTEC. De-a lungul anilor, si-a conturat o reputatie excelenta pentru buna pregatire oferita elevilor pentru examenele publice, iar metodele de predare alese sunt asemanatoare cu cele de la universitatile Cambridge sau Oxford. Colegiul este situat in epicentrul universitar al orasului Oxford, pe King Edward Street.
Burse disponibile: acopera pana la 40% din taxa de scolarizare pentru elevii admisi in programele A-levels sau BTEC. Domeniile de studiu pentru care se ofera burse: medicina, stomatologie, medicia veterinara, inginerie, drept, arta, business. Pe langa testul de limba engleza si interviu academic, candidatii sustin teste in functie de domeniul pe care urmeaza sa-l aprofundeze.
 
 
Abbey DLD
Londra/ Manchester/ Cambridge, Marea Britanie
Grupul de colegii Abbey DLD este format din trei colegii independente situate in Cambridge, Londra și Manchester. Ofera programele de studii: GCSE, A-Level, BTEC, Foundation. Din 1931, Abbey DLD a oferit o educatie de calitate superioara si a pregatit pentru destinatii universitare de top. Colegiile folosesc metode de predare inovatoare, in special prin adresarea nevoilor individuale ale fiecarui student. Predarea se face in clase mici, cu teste periodice pentru a evalua progresul. Unii dintre profesori sunt membri ai comisiilor nationale de examinare.

Profesorii sunt specialisti in materie, absolventi ai universitatilor de top si cu o vasta experienta in predarea curriculumului din Marea Britanie.

Burse disponibile: 
DLD London: Alpha Scholars programme oferit prin concurs (10 burse disponibile anual pentru elevi internationali) cu reducere de max. 50% din taxele de scolarizare. Domenii: Humanities, Economics, Science. Valoarea maxima a bursei va fi oferita candidatilor cu rezultate foarte bune la scoala anterioara, interviul academic si la testele de admitere.
Abbey College Cambridge: bursa presupune o reducere de max. 30% din taxa de scolarizare si va fi oferita in urma testului de admitere si al interviului
Abbey College Manchester: bursa presupune o reducere de max. 20% din taxa de scolarizare si va fi oferita in urma testului de admitere si al interviului


 
 
St. Andrews College
Cambridge, Marea Britanie
St. Andrews College infiintat in 1976 face parte din grupul educational Dukes si este situat in apropierea centrului orasului Cambridge. Elevii sunt grupati in clase mici (6-7 pers.), au tutore personal si pot participa la programul de pregatire Oxbridge. Programe oferite: Pre Alevel, A-level, Foundation.  

Burse disponibile: bursa academica de max. 75% reducere din taxele de scolarizare pentru programul A-levels si de max. 35% pentru Pre-Alevel si Foundation. Candidatii sustin teste de engleza, matematica, interviu si teste specifice pentru combinatia de materii aleasa pentru studiu la A-levels. 
 
 
MPW Colleges
Londra/Cambridge/Birmingham, Marea Britanie
MPW Group a fost fondat in 1973 de catre trei absolventi ai Universitatii Cambridge, se constituie din trei colegii distincte, situate in Londra, Cambridge si Birmingham, si ofera programe de studiu flexibile si diversificate. Colegiile sunt administrate dupa un model de management unic si impartasesc principii si metode comune de studiu. Reputatia excelenta se datoreaza reunirii urmatoarelor concepte: metode individuale de studiu, conforme cu nevoile si obiectivele concrete ale elevilor; studiu in grupe mici de maximum 8 cursanti; orientare practica a cursurilor; programa scolara echilibrata si flexibila, cu o mare varietate de materii si posibilitati de combinare; monitorizare permanenta a progresului fiecarui elev; orientare profesionala si suport pe durata procesului de admitere la universitate. O atentie deosebita se acorda insusirii tehnicilor de examinare.
MPW publica propriile manuale si materiale de studiu pentru majoritatea materiilor predate, iar cei mai multi dintre profesori au doctoratul in stiinte si fac parte din comisiile de evaluare la materiile pe care le predau. Atmosfera placuta si relaxata contribuie la dezvoltarea creativitatii, autodisciplinei, precum si la formarea competentelor de cercetare, analiza si munca in echipa.

Burse disponibile: bursa academica si bursa in domenii creative (arta, teatru, muzica) de max. 40% reducere din taxa de scolarizare. 
 
 
ACS Cobham
Cobham (Surrey), Marea Britanie
ACS Cobham International School este una dintre foarte putinele scoli care ofera laolalta programul educational International Bacalaureate Diploma Programme (IBDP) si US High School Diploma (inclusiv Advanced Placement - AP). Situata in comitatul Surrey, intr-un campus cu o suprafata de 128 de acri si la doar 30 de minute de Londra, scoala este “o casa departe de casa” pentru 110 copii, baieti si fete, cu varste cuprinse intre 12 si 18 ani.

ACS are experienta de peste 30 de ani de predare a IB-ului. In randul destinatiilor universitare ale absolventilor se numara nume cu rezonanta din Russell Group (precum: King’s College, LSE, Imperial College, Cambridge, Oxford etc.) si Ivy League (Cornell University, Princeton University, Harvard University, Yale University, Stanford University, MIT etc.). De asemenea, scoala pune accentul pe sport, arte, pe programe de leadership - toate aceste activitati contribuie la formarea unor personalitati puternice, independente si armonioase.

Burse disponibile: Premier International Award (oferit pentru elevii romani recomandati de IntegralEdu) de max 40% reducere din costurile pentru pensiunea completa (boarding) 


 
Kensington Park school
Londra, Marea Britanie
Kensington Park School este o scoala independenta noua, situata in inima Londrei, care se adreseaza elevilor cu varsta cuprinsa intre 11 si 18 ani. 
Kensignton Park School isi desfasoara activitatea in doua cladiri situate de o parte si de alta a Gradinilor Kensington. Cladirea din Queen’s Gate, deschisa in septembrie 2017, este destinata elevilor din Sixth Form (16-18 ani), in timp ce cladirea din Bark Place, inaugurata in septembrie 2018, este destinata elevilor cu varsta cuprinsa intre 11 si 16 ani. Cazarea este oferita intr-o cladire ultra- moderna aflata la aprox 20 min de mers cu metroul (camere single sau duble cu baie proprie).
Dincolo de pregatirea academica, Kensington Park School ofera elevilor posibilitarea de a se familiariza cu diverse sporturi si de a-si dezvolta o gama variata de interese sociale si culturale. In ceea ce priveste facilitatile sportive, Kensington Park School colaboreaza cu furnizori din proximitate. La Imperial College elevii se pot bucura de sala de sport, piscina, perete de catarare.
 
Burse disponibile: academica, artistica (arte vizuale, muzica), sportiva
Candidatii care aplica pentru admitere in programul A-levels pot obtine o bursa academica de max 30% reducere din taxele de scolarizare.
 
 
Leighton Park School
Reading, Marea Britanie
 
Leighton Park School este un boarding school de top din Reading, Berkshire si se adreseaza elevilor cu varste intre 11 si 18 ani.
54% din absolventii scolii sunt acceptati la universitatile din Russell Group, 76% dintre ei indreptandu-se spre domenii STEAM.
 
Burse disponibile in domeniile: academic, arta, dans, teatru, muzica, sport, inginerie, matematica, IB
Cuantumul maxim al bursei este de 30% reducere din taxele de scolarizare.
 
 
 
 
D’Overbroeck’s College, Oxford, Marea Britanie

Colegiul are o reputatie academica excelenta si este potrivit pentru elevii independenti, foarte motivati si ambitiosi, care vizeaza aplicarea la universitati de prestigiu precum Oxford si Cambridge, Imperial, LSE, UCL, Newcastle, Leeds, etc. Nivelul academic de predare, atmosfera prietenoasa neoficiala, relatiile elev-profesor bazate pe incredere si participarea activa a elevilor in procesul de invatare stau la baza rezultatelor bune in timpul examinarii. D’Overbroeck’s College ofera Friendship Ambassador Award elevilor admisi in programul de IGCSE si doresc sa joace un rol activ in viata scolara.
Cuantumul bursei: 
  • Year 9, 10, 11: d’Overbroeck’s The International School Olympiad, bursa academica de max. 30% reducere din taxa de scolarizare
Deadline: 31 decembrie 2023
 
  • Sixth Form: maxim 25% din taxa de scolarizare
Deadline: 1 noiembrie 2023
 
La World Education Fair vei putea vizita standurile și te vei putea întâlni personal cu reprezentanții a peste 25 de școli de elită și standurile a peste 30 de instituții de învățământ din 8 țări. Aici vei primi cele mai importante, actuale și utile informații despre programele lor academice și bursele disponibile.

Evenimente viitoare:
15 februarie, Iasi

16 februarie, Craova
17 februarie, Bucuresti

Participarea este complet gratuită și are loc după înregistrarea prealabilă la www.worldeducation.ro/events 
 
Distribuie
Acest website foloseste „cookies“. Folosind acest website acceptati urmatoarele Politici de confidentialitate a datelor si Politicile de Cookies. Afla mai multe despre „cookies“.          Setari      Accept     
Setari cookies
Folosim "cookies" pentru a iti oferi cea mai buna experienta posibila pe website. De aici iti poti activa sau dezactiva cookies-urile pe care acest website le foloseste.
ObligatoriuAcestea inregistreaza date necesare folosirii cat mai bune a website-ului, cum ar fi inregistrarea pentru Politicile de Cookies.
StatisticAcestea inregistreaza data statistice ale vizitatorului, ex., date folosite de catre Google Analytics pentru optimizarea transferului de date, recunoasterea vizitatorului si altele.
ReclameFolosite pentru a rula campanii Google, Facebook, etc., folosite pentru a urmari utilizatorii din campaniile publicitare.
Opreste cookies