Brillantmont International School

Şcoala a fost fondată în anul 1882 şi este una din cele mai vechi şcoli eleveţiene, fiind membru al Asociaţiei elveţiene a şcolilor particulare şi acreditată de “New England Association of Schools and Colleges” şi de “European Council of International Schools”.
Brillantmont este şcoală internaţională unde învata elevi din peste 40 de ţări şi are o reputaţie impecabilă în domeniul învatarii limbilor străine şi a pregătirii pentru inscrierea la universitate. Limba oficială a şcolii este franceza, de aceea în procesul instruirii se pune accent pe învatarea a minimum două limbi străine. Fiecare disciplină este predată de specialişti calificaţi, cu o experienţă solidă.

Şcoala este situată in centrul oraşului Laussane, într-un parc splendid de 15000 m.p., pe malul lacului Geneva. În componenţa campusului intră şapte clădiri şi două terenuri de sport. Localizarea excelentă asigură acces rapid la majoritatea magazinelor, poştă şi bănci. În timpul liber şcoala organizează excursii în funcţie de interese, prilej ca elevii să admire peisajele alpine, pădurile şi lacul Geneva, precum şi excursii în locaţii şi oraşe istorice din Elveţia. În timpul iernii fiecare zi de duminică este dedicată schiului în celebre staţiuni de schi elveţiene. În timpul vacanţelor se organizează călătorii la Paris, Provence, castelele din Loara, Londra, Veneţia, Florenţa, Roma, Madrid, Munchen şi alte oraşe.

Brillantmont reprezintă o comunitate şcolară restrânsă, unde domneşte o atmosferă familială, bazată pe relaţii de prietenie. Programa şcolară este structurată în conformitate cu posibilităţile şi cerinţele fiecărui elev. Părinţii primesc lunar referinţe despre rezultatele copiilor lor. Aceste rapoarte pot fi văzute şi pe site-ul şcolii. Utilizarea tehnologiilor interactive este foarte răspândită în şcoală.

Elevii au la dispoziţie cabinete de limbi străine dotate cu tehnică audio şi video, două laboratoare ştiinţifice, sală de informatică, bibliotecă şi laborator foto.

Absolvenţii sunt acceptaţi la universităţi de renume precum : City University-London, Bristol, Durham, Greenwich, Manchester, Nottingham, UCL, King’s College London, Royal Holloway.Sistemul de învățământ: British educational system-GCSE, A-levels;American educational system
Web adresa: www.integraledu.com/docs/flipsecro/site/80/