d'Overbroeck's

Colegiul a fost înfiinţat în anul 1978 şi este situat în imediata apropiere a faimosului oraş universitar Oxford, animat de spiritul şi entuziasmul tinerilor.

Colegiul D’Overbroeck’s are o reputaţie academică excelentă şi este potrivit pentru elevii independenţi, foarte motivaţi şi ambiţioşi, care vizează aplicarea la universităţi de prestigiu din Marea Britanie, cum ar fi Oxford şi Cambridge, Imperial College, LSE, UCL, Universitaţile din Edinburgh, Bath, Bristol, Newcastle, Leeds, etc.

O trăsătură distinctivă a şcolii este efortul de a crea o atmosferă corespunzătoare dezvoltării calităţilor personale ale fiecărui elev, punându-se accentul pe individualitate, stimularea gândirii critice şi creative, încurajarea diversităţii şi originalităţii.

Nivelul academic de predare, atmosfera prietenoasă neoficială, relaţiile elev-profesor bazate pe încredere şi participarea activă a elevilor în procesul de învăţare stau la baza rezultatelor bune în timpul examinării. Aproximativ 10% dintre absolvenţi sunt primiţi in fiecare an în Oxbridge. Instruirea se face în grupuri mici, internaţionale, de până la zece persoane (o medie de şapte), iar aproximativ 60% dintre studenţi sunt din Marea Britanie. Colegiul are un program de pregătire special conceput pentru medicină şi drept, în vederea aplicării la universităţile de elită, iar o mare parte a profesorilor sunt autori de manuale şi membri ai comisiilor de examinare. Un element important în progresul efectiv al elevilor îl constituie relaţia acestora cu cadrele didactice, care se realizează la două niveluri - prin consultare directă şi evaluări periodice şi prin pregătirea de rapoarte detaliate cu privire la eforturi şi rezultate, precum şi recomandări pentru îmbunătăţire.

Pe lângă noul campus din Banbury Road, colegiul mai are trei clădiri, aflate la mică distanţă una de cealaltă. Ewert Place este situat în Summertown, cartier în partea de nord a oraşului, cu multe bănci, magazine, supermarketuri, restaurante. În clădire se ţin cursurile de matematică, ştiinţele naturii şi artă. Baza include laboratoare specializate de fizică, chimie şi biologie dotate modern, sală de informatică şi ateliere pentru arte plastice, ceramică şi fotografie.

Swan Building este situat pe Banbury Road, între Summertown şi centrul oraşului. În această clădire se află sălile pentru restul disciplinelor, biblioteca şi o sală comună de recreere. Departmentul de muzică, studioul de înregistrare şi studioul de teatru se află în Leckford Place.

 

 Burse

D’Overbroeck’s College oferă Friendship Ambassador Award elevilor care sunt admişi în programul de IGCSE şi doresc să joace un rol activ în viaţa şcolară.

Procedurile de aplicație şi mai multe informatii despre burse puteti primi la World Education Fair sau in birourile noastre.

Sistemul de învățământ: GCSE, IGCSE, A-Levels, Pre-IB, EduTabere
Web adresa: www.liceestrainatate.ro/i/ro/d---overbroeck---s-college