College Champittet

Campusul scolar se intinde pe o suprafata de 40 000 m2, in frumosul si inverzitul cartier Pully din centrul Lausanne, in apropiere de lacul Geneva si Muzeul Olimpic. Amplasat la 20 km distanta de Geneva, campusul scolar din Nyon se adreseaza elevilor cu varsta cuprinsa intre 3 si 12 ani.

Obiectivele educationale sunt orientate spre dezvoltarea multilaterala si valorificarea intregului potential al elevilor, integritate morala si formarea unei comunitati scolare dinamice, care reuneste eforturile comune ale profesorilor, elevilor si parintilor. Din 2006 a fost introdusa predarea bilingva in franceza si engleza, punandu-se accentul pe schimbul cultural dintre elevi de nationalitati diferite.

Programele academice sunt innoite si imbunatatite in permananta, iar din 2009, in paralel cu programele Swiss Maturite si French Baccalaureat, a fost introdus International Baccalaureate (IB), care este predat in doua limbi.

Peste 50 de cluburi si societati pot fi frecventate de elevi, plaja de domenii fiind extrem de variata. Cateva exemple sunt: escalada, astronomie, robotica si electronica, gradinarit, prim ajutor, caiac, limba japoneza, TED talks etc. Sistemul de învățământ: International Baccalaureate – IB
Swiss Baccalaureate
French Baccalaureate
Web adresa: http://www.liceestrainatate.ro/i/ro/college-champittet-1