Leysin American School

Leysin American School (LAS) a fost fondată în anul 1960 de Fred şi Zigfrid Ott şi este una din principalele şcoli internaţionale din Elveţia. Şcoala este acreditată de Asociaţia Şcolilor şi Colegiilor a Statelor Centrale din SUA, de Comitetul Şcolilor Internaţionale din Marea Britanie şi Organizaţia Internaţională de Standardizare (ISO) 9001:2000. Misiunea principală a întregului colectiv profesoral este educarea tinerilor în spiritul gândirii inovative, formarea de caractere puternice, dezvoltarea simţului de corectitudine şi interes faţă de problemele societăţii, responsabilitate în luarea deciziilor, susţinerea propriilor puncte de vedere , toleranţa faţă de diferitele culturi şi respectarea opiniilor străine. Principiile filosofice şi morale, lăsate moştenire de familia Ott sunt: pregătire academică de calitate şi formarea competenţelor de învăţare pe parcursul întregii vieţi; program echilibrat pentru buna dezvoltare a potenţialului artistic, intelectual şi fizic al fiecărui elev; educaţie internaţională şi susţinerea modelului “cetăţeanul universal”, bazat pe Declaraţia Drepturilor Omului; crearea unui mediu călduros şi plăcut; colaborarea strânsă cu părinţii prin organizarea de seminarii şi întâlniri regulate.

LAS ocupă un loc special în inima fiecărui elev, care în orice moment poate conta pe sprijinul profesorilor şi colegilor şi simţi un mediu familial printre prieteni apropiaţi. Atmosfera internaţională şi implicarea socială a elevilor în diverse cluburi de interese, excursii educative şi activităţi sportive constituie premiza unei bune educaţii şi dezvoltări individuale.

O mare parte a absolvenţilor sunt admişi la universităţi de prestigiu precum Harvard, Cornwell, Yale, Princeton, Institutul Tehnologic din Massachusetts, Stansford, universităţile din California, Pennsylvania, Edinburg, St. Andrew’s, Manchester şi altele. În fiecare an la LAS învaţă elevi din peste 50 de ţări, cei mai mulţi din SUA, celelalte naţionalităţi reprezentând aprox. 8% din numărul total de elevi.

Bazându-se pe tradiţii, şcoala priveşte în viitor cu credinţa că elevii săi sunt viitori lideri mondiali.

Baza şcolară, alcătuită din 10 clădiri, este situată în partea franceză a Elveţiei, în celebra staţiune de iarnă Leysin, aflată la 1300 m altitudine şi cu o splendidă vedere spre Rohne. Geneva se află la numai o oră şi jumătate distanţă cu maşina, iar până în cele mai mari oraşe din ţară, Montreux, Laussane şi Berna există legături de transport convenabile. Elevii au la dispozitie săli de clasă pentru experimente ştiinţifice, sală de calculatoare, internet wireless, biblioteca cu multimedia, sală de concerte, studio de design, centru de arte vizuale, sală de sport multifunctională, centru de fitness şi teren de squash, centru medical şi agenţie pentru călătoriile educative şi excursii.Sistemul de învățământ: American educational system
International Baccalaureate – IB
Web adresa: www.las.ch