Ryde School

Situată într-un cadru frumos pe insula Wight, Ryde School With Uper Chine a fost înființată în 1921 ca o școală elitistă oferind iniţial o educație creștină pentru băieți. În 1972, pentru prima dată, au fost admise fete în Sixth Form, iar în 1994 școala a fuzionat cu binecunoscuta şcoală de fete de tip boarding Upper Chine Girls. Numărul crescut al copiilor aflaţi în regim de pensiune a presupus şi apariţia unei noi case, astfel, pe lângă casele Seaford, Trinity, Hanover s-a alăturat şi casa Chine. În 1996 Ryde School With Uper Chine a preluat şi Bembridge School, ambele şcoli aducând cu ele elevi din întreaga lume şi totodată 300 de ani de istorie .

Ryde School with Upper Chine are pensiuni pe vechiul domeniu al şcolii Bembridge (117 hectare pe coastă într-o zonă de o frumusețe naturală excepțională), cu școala situată în Ryde (17 hectare cu vedere la Solent). Odată cu suplimentarea facilităților sportive, școala a crescut din punct de vedere geografic pentru a susține cei 750 de elevi care urmau programul educaţional oferit de şcoală.

Aflată în fruntea şcolilor independente de tip boarding de pe Insula Wight, Ryde School With Uper Chine adăposteşte o comunitate ambițioasă, vibrantă și ocrotitoare, alcatuită din copii cu vârste cuprinse între 3 şi 18 ani, veniţi atât de prin împrejurimi, precum şi din alte colţuri ale lumii.

Şcoala se poate mândri cu rezultate academice deosebite prin copiii care merg în fiecare an la universităţi precum Oxford şi Cambridge. De asemenea, printr-un efort susţinut de la profesor la elev, rezultatele examenelor de tip GCSE sunt peste aşteptările prevăzute. Pe lângă toate acestea, discipline precum sportul, muzica, teatrul se află într-o continuă înflorire, se oferă programe cum ar fi Duke of Edinburgh's Award, se formează grupuri de tip Combined Cadet Force (CCF), iar noua clădire de la Bembridge găzduiește inovatoare și creative departamente de artă și de design și tehnologie.

 Sistemul de învățământ: British educational system (GCSE, A-levels); International Baccalaureate (IBDP & IBCP)
Web adresa: www.rydeschool.org.uk