British Council Romania

British Council a deschis centrul din Romania inca din anul 1938, Tara noastra a fost una dintre primele patru tari din lume in care s-a deschis un birou British Council, alaturi de Egipt, Portugalia si Polonia.

Inainte de 1989, British Council a functionat ca sectie culturala a Ambasadei Marii Britanii, avand sediul intr-o mica anexa din gradina ambasadei si un personal format din doar patru angajati: doi englezi si doi romani.

Datorita enormei cereri de expertiză britanică şi informaţii despre Marea Britanie aparute in urma caderii regimului comunist din Romania, in 1990 British Council a capatat identitate proprie si si-a stabilit sediul intr-o frumoasa cladire din centrul Bucurestiului.

Incepand cu 1990 am stabilit relatii de parteneriat cu institutii locale si ne-am dezvoltat activitatea regionala in Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Sibiu si Timisoara.
Interesul puternic pe care il avem pentru dezvoltarea Romaniei si a legaturilor sale cu Marea Britanie ne-a determinat sa achizitionam sediul in 1994 si sa il restauram incepand cu 1998, an in care am sarbatorit 60 de ani de la deschiderea British Council in Romania.

In anul 2000 sediul proaspat restaurat, caruia i s-a adaugat cladirea Centrului de Predare a limbii engleze, a fost redeschis oficial de catre Alteta Sa Regala Printesa Anne si de fostul Presedinte al Romaniei, domnul Emil Constantinescu.

Trei ani mai tarziu, in 2003 am inaugurat noul Centru British Council din Iasi.

Pe 18 ianuarie 2007 am inaugurat @British, noua cladire a Centrului British Council din Bucuresti, in prezenta presedintelui British Council, Lordul Neil Kinnock.

In 2008 am sarbatorit 70 de ani de activitate in Romania. Printre proiectele derulate cu ocazia aniversarii noastre se numara Going Green Afternoon, concertul Exaudi si o inedita expozitie de graffiti si fotografie.Sistemul de învățământ: 
Web adresa: www.britishcouncil.org/ro/romania