UNIVERSITÀ DEGLI STUDI DI PADOVA

Universitatea din Padova este unica in oferta sa multidisciplinara, acoperind peste 8 scoli si 32 de departamente. Studentii de la Universitatea din Padova pot alege dintr-o gama larga de programe de licenta, precum si de o gamă larga de cursuri postuniversitare si o scoala de excelenta (Scuola Galileiana di Studi Superiori).Numarul cursurilor desfasurate in intregime in limba engleza este in crestere, incluzand 20 de programe de licenta, 20 de programe doctorale, peste 700 de unitati de curs.
Universitatea din Padova promoveaza activitătile de cercetare in toate domeniile stiintifice, atragand tot mai mult finantarea publica și privata. De asemenea au fost stabilite legaturi intre Universitate si firme, institutii private si publice si asociatii profesionale pentru crearea si promovarea stagiilor ca o oportunitate de a impartasi informatii si experiente. "Vetrina degli Stages" ajuta studentii si noii absolventi sa caute internshipuri si oportunitati de formare.
Taxele de la Padova sunt extrem de avantajoase in comparatie cu cele ale altor universitati europene de top. De asemenea, universitatea ofera o gama larga de stimulente pentru studenti cu rezultate excelente cat si pentru cei cu dificultăți financiare.Sistemul de învățământ: