Osnabrück University of Applied Sciences

Osnabrück University este o universitate de stiinte aplicate situata in nord-vestul Germaniei al carei centru administrativ se afla in Osnabrück. Acesta a existat in forma sa actuala incepand din 2003,  initial deschis in anul 1971, cu unele scoli de inginerie si colegii ce functionau inca din anii 1950.

 

Universitatea este formata din patru departamente, impreuna cu Institutul de Muzica. Aceasta ofera 68 de programe de licenta si 31 de masterat (inclusiv cursuri post-profesionale) intr-o mare varietate de subiecte. Universitatea dispune de campusuri in zonele Osnabrück din Westerberg si Haste impreuna cu un alt campus din Lingen, Emsland, ce urmeaza sa fie extins in cadrul programului Hochschulpakt 2020 (Pactul universitar 2020).

Salile de curs, salile de seminar si laboratoarele apartinand scolilor de inginerie si informatics si managementul afacerilor, iar stiintele sociale sunt situate pe Albrechtstraße si Caprivistrasse din Westerberg. Cursurile de design industrial se desfasoara la centrul istoric al orasului Osnabruck din Vitischanze. Scoala de Stiinte Agricole si Arhitectura de Peisaj si cladirile sale de invatamant, laboratoare, sere si operatiuni de incercare se afla in cartierul Haste, in mijlocul unui parc de 5 hectare, aflat langa dealurilor Wiehen.Sistemul de învățământ: University education