Jagiellonian University in Krakow

Universitatea Jagielloniana, fondata in anul 1364, este cea mai veche institutie de invatamant superior din Polonia si una dintre cele mai vechi din Europa.

 

Unii dintre studentii si academicienii de la Universitatea Jagielloniana au fost figuri istorice importante, printre care se numara si cercetatori celebri, precum Nicolaus Copernicus sau Karol Olszewski si Karol Wojtyła.

Astazi, Universitatea Jagielloniana cuprinde 16 facultati, unde aproape 4 mii de cadre didactice conduc cercetari si ofera educatie peste 40 de mii de studenti, in cadrul a peste 80 de domenii diferite de studiu. Cercetatorii eminenti si infrastructura de ultima generatie fac aceasta universitate una dintre cele mai importante institutii stiintifice poloneze, colaborand cu mari centre academice din intreaga lume. Universitatea Jagielloniana gazduieste, de asemenea, aproximativ 150 de societati studentesti, unde cercetatorii tineri isi urmaresc interesele academice si dezvolta prietenii cu oameni care impartasesc pasiunea lor.Sistemul de învățământ: University education