University of Leicester

University of Leicester este cotata printre cele mai bune 1% universitati din lume de catre World University Rankings si de catre QS World University printre primele 2% din lume si printre primele 100 cele mai prestigioase universitati din Europa. The Association of Graduate Recruiters considera aceasta universitate ca fiind cea mai buna institutie din Marea Britanie in ceea ce priveste pregatirea studentilor pentru piata muncii si conform Thimes Higher Education este printre cele mai internationale universtati din UK (locul 44). De asemenea, University of Leicester se afla in topul 25 universitati pentru cercetare Times Higher Education REF Research Power. In plus, a primit trei premii Queen’s Anniversary Prize for Higher and Further Education, cea mai inalta forma de apreciere pentru institutiile vocationale sau academice din Marea Britanie.

Dintre cei aproximativ 13 000 de studenti ce locuiesc in campus, 30% provin din tari din afara Uniunii Europene – deci vei avea ocazia sa iti faci prieteni din toata lumea.

Campusul este localizat in unul dintre cele mai multiculturale orase din Marea Britanie, iar universitatea isi doreste ca studentii sa aiba parte de o experienta academica de neuitat.

Programele de cercetare oferite împing limitele și cuceresc noi teritorii - indiferent dacă este munca revoluționară în amprentarea ADN-ului, descoperirea lui Richard III sau progrese în tratamentul bolilor degenerative - instituția consideră că educația și cunoștințele pot fi folosite în numele binelui.
Ne mândrim cu oferta flexibilă de alegere și cu varietatea de cursuri pe care le oferim și diferitele module și programe de trecere care sunt disponibile în cadrul acestor cursuri. Pentru 2016 numărul de domenii care pot fi studiate împreună s-a dublat. Acest lucru înseamnă că puteți alege o combinație de două discipline înrudite sau diferite în domeniul artelor, științelor umaniste, științe și științe sociale.
Ce înseamnă acest lucru pentru tine este că, pe perioada petrecutî la Leicester vei avea o oportunitate deosebită de a crește și de a te dezvolta. Și, dacă alegi să profiți de numeroasele opțiuni valabile vei absolvi cu mult mai mult decât un certificat; vei avea un avantaj în plus, care ar putea face diferența atunci când vine vorba de obținerea acelui loc de muncă dorit.

Orașul Leicester a fost votat ca fiind cel mai accesibil din punct de vedere financiar pentru studenți de catre HSBC in 2014 si 2015. In 2016, Leicester a obtinut locul 9 in indexul Good Growth for Cities (care ia în considerare totul, de la transport și locuri de muncă, până la sănătate, accesibilitate și egalitate).

Studenții se pot înscrie în programe de schimb de experiență și să plece la studiu în America de Nord sau Sud, Asia, Australia si Africa.

Din anul 2008, Universitatea a investit 145 de milioane de lire sterline în dezvoltarea campusului.Sistemul de învățământ: University education
Web adresa: www.integraledu.com/docs/flipuniro/site/6/