De Montfort University

“This is De Montfort University – This is Learning to Succeed!”
Acest slogan este auzit in UK datorită repuției universității. Mai presus de toate, ei sunt universitatea este recunoscută drept una dintre cele mai creative instituții din Marea Britanie. Multe din programele sale sunt în top 30 în Regatul Unit iar domeniile importante ca arhitectura, sunt chiar în top 10. Există o industrie excepțională a legăturilor dintre toate facultățile, de exemplu, designerul de referinta Jimmy Choo, deseori vine la școala pentru a ține cursuri de modă.
DMU este situată doar la o oră de centrul Londrei în al zecelea cel mai mare oraș al Angliei, Leicester, care a fost de asemenea clasificat unul dintre cele mai ieftine si mai sigure orașe din țară. DMU este unul din puținele orașe-campus din UK și toate facultățile și căminele sunt în același loc.
Orașul Leicester merge inapoi în vremea pre-romană la așezările Celtice. Numele provine de la Earl din Leicester, Simon de Montfort, un nobil francez care a administrat orașul in secolul al XIII-lea și a fost personajul principal în spatele stabilirii primului Parlament al Angliei.Sistemul de învățământ: University education